Tanssikoulun opettajat

KMDancella työskentelee kaudella 2018-2019 neljä tanssinopettajaa eri lajeissa. Meille opetuksen periaatteina ovat kannustava ja motivoiva opetus sekä tanssin ilo! 

Kati Hallio

Opettaja ja Tanssikoulu KMDancen perustaja

Kati on tanssinut lapsesta saakka tanssin ollessa musiikin ohella tärkein harrastus. Jo nuorena koreografioiden tekemisestä innostunut Kati aloitti tanssin opettamisen vuonna 1996. Musiikkiteatterilukion ja Oriveden opiston tanssilinjan jälkeen halu tanssia vei maailmalle, ja Kati on opiskellut eri lajeja (jazz, show, moderni, baletti, reggaeton, salsa) paitsi Suomessa, myös mm. Lontoossa ja Havannassa. Musiikkiteatteri-ilmaisun koulu Mustin ammattiin valmentavalla linjalla hän syvensi osaamistaan teatterin saralla. Jyväskylän yliopistossa Kati opiskeli musiikkitiedettä, tanssipedagogiikkaa, draamapedagogiikkaa sekä kasvatustiedettä. Opiskelujen ohessa hän teki useita koreografioita musikaaleihin (mm. West Side Story, Rockville, The Sound Of Music) useasti palkitussa Rantasalmen Nuorisoteatterissa, jossa itsekin nuorena esiintyi vuosien ajan.

Katille tärkeintä opettamisessa on rakkaus tanssiin, ja sitä hän haluaa korostaa oppilailleen. Kati opettaa KMDancella lasten, nuorten ja aikuisten tunteja sekä toimii koreografina EK- ja intensiiviryhmille.

Mia Nummila

Opettaja ja Tanssikoulu KMDancen perustaja

Mia siirtyi tanssin pariin  joukkuevoimistelusta, jonka jälkeen on vuosien saatteessa ehtinyt harrastaa monia eri tanssilajeja, pääasiassa kuitenkin showtanssia ja hip hoppia. Suomen lisäksi tanssikokemusta on kertynyt myös tunneilta Virossa, Kanadassa ja Barcelonassa. Tanssiharrastukseen kuuluivat myös erinlaiset esiintymiset ja kilpailut, lajeina milloin hip hop, showtanssi tai latino show. Mia kuului myös usean vuoden ajan Hip Hopin pienryhmään Gforce, joka on menestynyt kilpailuissa niin Suomessa kuin ulkomailla. 

Tanssitunteja Mia alkoi ohjaamaan vuonna 2012, jonka jälkeen etenkin lasten- ja nuorten opettamisesta on tullut hänelle intohimo. Mialle tärkeintä tanssin opettamisessa on tuottaa oppilaille iloa yhdessäolon, liikunnan ja esiintymisen kautta. 

KMDancella Mia opettaa show, Dance Mix, lastentanssi, commercial ja jumps&turns&acrobatics -tunteja sekä vastaa showtanssin edustusryhmien valmennuksesta ja kisaohjelmien koreografioinnista.

Henna Räsänen

Tanssinopettaja

Henna on valmistunut tanssipedagogiksi vuonna 2016 Tukholmassa Dans och Cirkushögskolanista, tanssilajien painoittuen erityisesti street-lajeihin ja nykytanssiin. Opintojensa jälkeen Henna on opettanut tanssitunteja eri kouluissa Suomessa, kiertänyt Eurooppaa eri koreografien workshopeilla ja ollut mukana tanssiprojekteissa Brysselissä ja Edinburghissa. Henna on vuosien varrella osallistunut useisiin tanssiproduktioihin ja toiminut tanssijana esiintyvässä Starbust Dancers -showtanssiryhmässä ja Salsa de Cuba -salsatanssiryhmässä. Opettajana Henna haluaa keskittyä erityisesti tanssin ilmaisullisuuteen ja vartalonkäyttöön sekä oman tyylin muotoutumiseen.

KMDancella Henna on opettanut syksystä 2017 lähtien lastentanssia, dance mixia, nykytanssia ja hip hoppia. Hennalla on vahva osaaminen kyseisissä lajeissa ja myös pitkä kokemus lasten ja nuorten opettamisesta.

Katriina Kantola

Tanssinopettaja

Katriina Kantola on valmistunut tanssitaiteen maisteriksi Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta 2017, tanssijaksi Falunin konservatoriosta Ruotsista 2005 sekä tanssinopettajaksi Oulun seudun AMK:sta 2003. Hän toimii tanssin kentällä freelance-tanssitaiteilijana, tanssinopettajana, koreografina ja tanssiprojektien tuottajana.

Katriinalla on vankka kokemus tanssinopettajana. Hän on opettanut tanssia 3-vuotiaista oppilaista aikuisiin asti, niin peruskouluissa, tanssin perusopetusta antavissa tanssikouluissa kuin myös tanssin ammattiopiskelijoita. Vuosina 2005-2013 hän toimi tanssinopettajana Tampereen konservatoriossa, joista vuosina 2009-2013 myös tanssiopistovastaavana.

Katriina on työskennellyt tanssijana sekä Suomessa että ulkomailla. Hän on esiintynyt muun muassa Tanssiteatteri Raatikon, Tanssiteatteri TanssiBoxin ja ROSKIS-Kollektiiviin produktioissa ja työskennellyt useiden eri koreografien ja ohjaajien kanssa.

Tanssinopettajana Katriina on energinen ja sinnikäs. Hän toivoo oppilailta täsmällistä, yritteliästä ja tarkkaa työskentelyä, mutta ote on aina kannustava ja eikä liian ryppyotsainen. 

KMDancella Katriina opettaa balettia lapsille, nuorille ja aikuisille!

Amel Sihvonen

Tanssinopettaja

Amel on Helsinkiläinen tanssitaiteilija ja tanssinopettaja, joka on opettanut useita vuosia pääsääntöisesti nykytanssia, lyyristä jazzia sekä lasten&nuorten ryhmiä. Tällä hetkellä Amel opiskelee tanssipedagogiikkaa Savonian Ammattikorkeakoulussa.

Opettajana Amel on iloinen ja kannustava. Tanssitunneillaan hän tarjoaa tanssin perustekniikalle sävyjä ja näkökulmia, haastaen kokonaisvaltaiseen liikkumiseen ja oman kehon kuuntelemiseen. Tanssituntien rakenne ja sisällöt rakentuvat aina oppijoiden omista lähtökohdista käsin heitä kuunnellen. Amel pyrkii antamaan oppilailleen mahdollisimman paljon työkaluja kehittyä ja kasvaa monipuolisesti tanssin saralla. Hän toivoo aina oppilaiden viihtyvän ja heittäytyvän tanssin maagisiin ulottuvuuksiin täysillä!

KMDancella Amel opettaa lastentanssia ja dance mix -tunteja!

Niina Nyberg

Tanssinopettaja

Niinalle on kertynyt vankka kokemus useista tanssilajeista. Kilpajoukkuevoimistelupohjalta Niina lähti kokeilemaan ensimmäisinä tanssilajeinaan disko- ja showtanssia. Harrastuksina tanssin tukena ovat olleet vuosien varrella myös cheerleading, lattia- ja ilma akrobatia sekä tankotanssi.

Niina valmistui vuonna 2009 Ison-Britannian Essexin yliopiston musikaaliteatterilinjalta tanssilajeinaan baletti, jazz, nykytanssi sekä steppi. Tanssikoulutusta on hiottu myös Lontoon ammattilaistunneilla mm. Pineapple-tanssikoulussa. Niinalla onkin esiintymiskokemusta erilaisista musikaaleista, viraalimainoksista, promootiotilaisuuksista sekä Lontoon 2012 paralympialaisten avajaisseremoniasta.

Opettamisen Niina aloitti vuonna 2013 Lontoossa London Model Academyssa ja vuodesta 2015 lähtien hän on opettanut balettia, showtanssia sekä lyrical ja commercial jazzia osana Helsingin kaupungin NYT- liikuntaa ja FunActionia. Opettajana Niina painottaa kehon hyvinvoinnille  olennaista tanssitekniikkaa ja lihaskuntoa. Esiintymisessä Niinalle on vuorostaan tärkeää tunnetilan välittäminen liikkeen voimin.