Tanssitunnit

Tuntivalikoimasta löydät  tanssitunteja lapsille, nuorille ja aikuisille, aina alkeista edistyneen tason tunteihin. Lisäksi järjestämme kesäleirejä ja tiiviskursseja.

Lukuvuoteen sisältyy kaksi lukukautta: syyslukausi ja kevätlukukausi. Yksi lukukausi sisältää 16 opetuskertaa. Mahdolliset tuntiperuutukset hyvitetään aina tanssikauden lopussa niin, että 16 opetuskertaa tulee täyteen. Lasten ja nuorten ryhmät valmistelevat myös esityksen tanssikoulun joulu- ja kevätnäytökseen. 

Tavoitteellisesti harjoittevilla on mahdollisuus hakea kisateoksiin showtanssissa ja caribbean show’ssa. Kisateoksiin haetaan aina lukuvuodeksi kerrallaan ja hakutilaisuus järjestetään kilpailukautta edellisenä keväänä. 

Lajikuvaukset

Bachata Ladies Style

Bachata on lähtöisin Dominikaanisesta tasavallasta, ja siitä on kehitetty monia erilaisia tyylejä, kuten sensual ja fusion. Bachata Ladies Style -tunnilla keskitytään naisellisen, pehmeän liikekielen harjoitteluun sekä koreografioiden tekemiseen.

Baletti

Aikuis- ja alkeisbalettitunneilla harjoitellaan baletin perustekniikkaa tangossa ja keskilattialla. Tunneilla keskitytään erityisesti vartalon oikean linjaukset ja aukikierron löytämiseen. Klassisen baletin perustaidot ovat olennaisen tärkeitä taitoja kaikille tanssinharrastajille. Varusteiksi suositellaan vartalonmyötäisiä treenivaatteita sekä pehmeitä balettitossuja. 

Commercial

Commercial dance -tunneilla yhdistellään vauhdikkaasti eri tanssilajeja ja tehdään erilaisia tanssisarjoja musiikkivideoiden tyyliin. Tunneilla pääpaino on esiintymistaidon kehittämisessä sekä koreografioissa tanssin perustekniikan kehittyessä tanssimisen ohessa. Commercial dance sopii loistavasti myös aloittelijoille. Tunnilla voi käyttää sisälenkkareita tai olla paljain jaloin.

Commercial Street

Commercial Street pohjaa tyyliltään eri katutanssilajeihin ja musiikkivideoiden koreografioihin, ja siinä yhdistellään eri tanssilajien liikkeitä ja tunnelmaa. Tunneilla keskitytään koreografioiden tekemiseen. Tunnilla voi käyttää sisälenkkareita tai olla paljain jaloin.

Contemporary Jazz

Contemporary Jazz -tunneilla yhdistyvät jazztanssille ominaiset hypyt, piruetit ja aksentit sekä nykytanssille ominainen liikkeen virtaavuus, painovoiman käyttö ja lattiatekniikka – ilmaisua unohtamatta! Tunneilla keskitytään monipuolisesti eri harjoitteiden sekä koreografioiden tekemiseen.

Jumps & Turns

Tunnin pääpaino on hyppyjen ja piruettien harjoittelemisessa, jonka lisäksi tunnilla tehdään lihaskunto- sekä liikkuvuusharjoitteita hyppyjen ja piruettien tueksi. Tuntia suositellaan erityisesti kisaryhmien oppilaille. 

Salsa

Salsa -tunnilla harjoitellaan naisellista käsien ja vartalon liikettä kuubalaisessa salsassa. Tunnilla tehdään tekniikkaharjoituksia, mutta pääpaino on viikoittain vaihtuvassa koreografiassa. Jalkineina voi käyttää tanssikorkkareita (muistathan korkosuojat) tai olla paljain jaloin.

Reggaeton

Hulvaton, suuressa suosiossa oleva latinotanssilaji, jossa pääsee heittäytymään rytmin ja fiiliksen vietäväksi! Tunneilla harjoitellaan vartalon monipuolista käyttöä, reggaetonin tekniikkaa, tehdään tanssisarjoja.

Show

Showtanssi on monien eri lajien yhdistelmä, siinä voi olla vaikutteita jazzista, nykytanssista, musikaalitanssista, discotanssista ja streetistä. Tunneilla tanssien teemat vaihtuvat musiikin mukana, ja tunnit koostuvat lämmittelystä, keskilattiaharjoituksista, salin poikki liikkuvista sarjoista sekä itse koreografiasta. Tunneilla tehdään myös improvisaatioharjoituksia.

Show Jazz

Jazz- ja showtunneilla pohjataan jazztanssin perustekniikkaan. Tunti koostuu lämmittelyistä, tekniikkaosiosta, salinpoikki-harjoituksista sekä koreografiasta. Jazz-tunneilla pyritään tekemään sekä vauhdikkaita tanssisarjoja että lyyrisempiä koreografioita ja kehittämään tanssitekniikkaa, hyppyjä, jalanheittoja ja ilmaisua.

Show Salsa

Salsa on alunperin Kuubasta kotoisin oleva paritanssilaji, mutta sitä voi tanssia myös yksinään. Show Salsa tunnilla harjoitellaan tanssin perustekniikkaa sekä tehdään vauhdikkaita koreografioita, joissa salsaan lisätään show-mausteita.

Show & Acro

Show & Acro tunnilla harjoitellaan erilaisia akrobatialiikkeitä, kuten käsilläseisontaa, kärrynpyöriä ja nostoja sekä lattiatekniikoita, painonsiirtoa ja kehonhallintaa sekä harjoitellaan showtanssin monipuolista liikekirjoa. Tavoitteena on oppia yhdistelemään tanssitekniikkaa ja akrobatiaa. Tunnilla harjoitetaan myös erilaisia liikkuvuutta ja voimaa kehittäviä liikkeitä. 

Salsa Mini Kids

Mini Kids salsatunnilla tutustutaan salsan värikkääseen maailmaan. Mukaansatempaavan musiikin rytmeissä lapset saavat ensikosketuksen salsalle ominaiseen liikekieleen ikään sopivalla leikkimielisyydellä. 

Opettajat

Alta löydät KMDancen lukuvuoden 2023-2024 opettajat.
Meille opetuksen periaatteina ovat kannustava ja motivoiva opetus sekä tanssin ilo!

KMD12-1-e1545383947659

Kati Hallio

Reggaeton, Salsa, Show

Kati on tanssinut lapsesta saakka tanssin ollessa musiikin ohella tärkein harrastus. Jo nuorena koreografioiden tekemisestä innostunut Kati aloitti tanssin opettamisen vuonna 1996. Musiikkiteatterilukion ja Oriveden opiston tanssilinjan jälkeen halu tanssia vei maailmalle, ja Kati on opiskellut eri lajeja (jazz, show, moderni, baletti, reggaeton, salsa) paitsi Suomessa, myös mm. Lontoossa ja Havannassa. Musiikkiteatteri-ilmaisun koulu Mustin ammattiin valmentavalla linjalla hän syvensi osaamistaan teatterin saralla. Jyväskylän yliopistossa Kati opiskeli musiikkitiedettä, tanssipedagogiikkaa, draamapedagogiikkaa sekä kasvatustiedettä. Hän on tehnyt koreografiat useisiin musikaaleihin, vienyt oppilaitaan aktiivisesti esiintymään erilaisiin tapahtumiin ja kisoihin, ja ryhmille onkin sadellut mukavasti kunniamainintoja ja mitaleita aina SM- ja MM-kisoja myöten.

Katille tärkeintä opettamisessa on rakkaus tanssiin, ja sitä hän haluaa korostaa oppilailleen. 

KMD14-1-683x1024

Mia Nummila

Show, Jumps & Turns

Mia siirtyi tanssin pariin joukkuevoimistelusta, jonka jälkeen on vuosien saatteessa ehtinyt harrastaa monia eri tanssilajeja, kuten showtanssia, jazzia, nykytanssia sekä eri latinalaisia ja katutanssilajeja paitsi Suomessa myös mm Kanadassa, Barcelonassa ja Virossa. Tanssiharrastukseen kuuluvat myös erinlaiset esiintymiset ja kilpailut.

Tanssituntien ohjaaminen lapsille ja nuorille on ollut Mialle tärkeä osa omaa tanssiharrastusta jo yli kymmenen vuoden ajan. Mian koreografioimat teokset ovat vuosien saatteessa saavuttaneet useita palkintosijoja ja kunniamainintoja. Mialle tärkeintä tanssin opettamisessa on tuottaa oppilaille iloa yhdessäolon, liikunnan ja esiintymisen kautta, sekä mahdollisuuden toteuttaa omia unelmiaan tanssin maailmassa.

Katriina-Kantola

Katriina Kantola

Baletti, Show Jazz

Katriina on valmistunut tanssitaiteen maisteriksi Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta 2017, tanssijaksi Falunin konservatoriosta Ruotsista 2005 sekä tanssinopettajaksi Oulun seudun AMK:sta 2003. Hän toimii tanssin kentällä freelance-tanssitaiteilijana, tanssinopettajana, koreografina ja tanssiprojektien tuottajana. Katriina on työskennellyt tanssijana sekä Suomessa että ulkomailla. Hän on esiintynyt muun muassa Tanssiteatteri Raatikon, Tanssiteatteri TanssiBoxin ja ROSKIS-Kollektiiviin produktioissa ja työskennellyt useiden eri koreografien ja ohjaajien kanssa.

Katriinalla on vankka kokemus tanssinopettajana. Hän on opettanut tanssia 3-vuotiaista oppilaista aikuisiin asti, niin peruskouluissa, tanssin perusopetusta antavissa tanssikouluissa kuin myös tanssin ammattiopiskelijoita. Vuosina 2005-2013 hän toimi tanssinopettajana Tampereen konservatoriossa, joista vuosina 2009-2013 myös tanssiopistovastaavana. Tanssinopettajana Katriina on energinen ja sinnikäs. Hän toivoo oppilailta täsmällistä, yritteliästä ja tarkkaa työskentelyä, mutta ote on aina kannustava ja eikä liian ryppyotsainen. 

DF18ED67-70F0-469A-8532-42B9A1E38D3A (002)

Lara Müller

Commercial, Contemp.

Lara on sveitsiläinen pitkän kokemuksen omaava tanssija ja tanssinopettaja, joka asunut ja työskennellyt Suomessa muutaman vuoden ajan. 

Laralle opettamisessa tärkeintä on luoda tunneilla positiivinen ilmapiiri sekä vahvistaa oppilaiden itseluottamusta ja ilmaisutaitoa! 

image0-2

Emmi Nieramo

Commercial, Show

Emmi on tanssikoulumme oma kasvatti. Emmi on tanssinut pienestä pitäen päälajeinaan showtanssi, salsa ja reggaeton. Emmi tanssi usean vuoden ajan showtanssin ja Latino Show -kisaryhmässä. Emmi onkin vuosien saatossa ansainnut ryhmiensä saatolla useita eri palkintosijoja, päälimmäisinä muistoina varmasti Reggaeton Juniors -ryhmän Latino Show’n SM-hopea ja Caribbean Show’n MM-hopea vuonna 2019. 

Tanssituntien pitämisen ja lasten ohjaamisen Emmi on aloittanut ensin lasten kesäleireillä, jonka jälkeen hän innostui opettamisesta. Emmi on hymyilevä ja kannustava opettaja, jolle tanssissa on tärkeää luovuuden ja liikkeen tuoman nautinnon löytäminen ja tanssin ilon välittyminen.   

image1-1

Maija Marin

Show & ACro

Maija on tanssikoulumme oma kasvatti ja hän on tanssinut pienestä asti. Maijalle on vuosien saatossa kertynyt kokemusta useista eri lajeista kuten show, baletti, commercial, reggaeton ja salsa. Myös kilpailut ovat olleet isossa osassa Maijan tanssiharrastusta ja hän on kilpaillut eri ryhmissä sekä showtanssissa että latinalaisissa lajeissa. Nykyään Maija keskittyy kilpailemiseen Caribbean Show ja Latino Show -lajeissa.

Maija on työskennellyt lasten kanssa myös tanssin ulkopuolella jo usean vuoden ajan mm. MML:n kesäleireillä ja kerhoissa. 

Opettajana Maija on energinen ja kannustava. Tanssitunneillaan hän haluaa luoda jokaiselle hyvän ja turvallisen olon.

Usein kysytyt kysymykset

Alta löydät tärkeää infoa tanssikoulumme käytännöistä

Tanssitunteja voi käydä kokeilemassa yhden kerran 20 euron kertamaksuhintaan, joka tulee maksaa ennen tunnille osallistumista. Kertamaksu voidaan vähentää kausimaksusta, kun oppilas ilmoittautuu tunnille kokeilukerran jälkeen. Käytä alennuskoodia KOK20E vähentääksesi kokeilukerran hinta kausimaksusta.

Aikuisten tunneille on myös mahdollista osallistua kertamaksulla. Kun osallistut tunnille kertamaksulla, lisääthän osallistumistietojen lisäksi osallistumispäivän. Voit myös maksaa useamman kertamaksun samalla kertaa.

Ilmoittautuminen tanssitunneille tehdään aina yhdeksi lukuvuodeksi kerrallaan (elokuu-toukokuu). Kun ilmoittautumislomake on lähetetty, ilmoittautuminen on sitova ja voimassa lukuvuoden loppuun saakka, ellei sitä peruta tanssikoulun sääntöjen mukaisesti.

Tunnille ilmoittaudutaan täyttämällä ilmoittautumislomake. Voit ilmoittautua useammalle tunnille samalla kertaa. Toimisto lähettää sinulle vahvistuksen ilmoittautumisestasi, mutta voit lähtökohtaisesti osallistua tunnille heti ilmoittautumisen jälkeen. Mikäli tunti on täynnä, toimisto ottaa sinuun yhteyttä.

Yksittäisistä poissaoloista ei tarvitse ilmoittaa toimistolle tai opettajalle.

Mikäli olet estynyt tulemaan omalle tunnillesi, voit käydä korvaamassa poissaolon toisella tanssitunnille. Ilmoita toimistolle tai tunnin opettajalle korvaustunnille osallistumisesta. Korvausoikeus on voimassa kaksi kuukautta ennen tai jälkeen poissaolon ja oppilaan täytyy korvaushetkellä olla ilmoittautunut jollekin tanssikoulun tunnille.

Ilmoittautuminen on sitova ja voimassa koko lukuvuoden ajan. Ilmoittautumista ei voi peruuttaa kesken kauden ilman lääkärintodistusta. Mikäli oppilas haluaa syyskauden jälkeen perua kevätkaudelle osallistumisen, tulee siitä tehdä kirjallinen ilmoitus toimistolle viimeistään 15.12. Opettajat eivät ota vastaan peruutusilmoituksia.

Kaikkien oppilaiden tiedot lisätään tanssikoulun asiakasrekisteriin asiakassuhteen hoitamista ja ylläpitoa varten. Asiakasrekisterin tietosuojaseloste löytyy tanssikoulun kotisivuilta ja siitä ilmenee, kuka on henkilötietojen käsittelystä vastaava rekisterinpitäjä. Selosteesta ilmenee myös, mitä henkilötietoja rekisterissä on, mihin niitä käytetään ja minne tietoja säännönmukaisesti luovutetaan sekä tietojen suojauksen periaatteet. Lue tietosuojaseloste.

Oppilas on velvoitettu maksamaan:

  • Maksut tunneista, joille hän on ilmoittautunut.
  • Viivästyneestä maksusta perittävän viivästyskoron ja maksumuistutusmaksun
  • Maksujen joutuessa perintään asianomaiset toimiston kulut sekä voimassa olevan viivästyskoron

Kausimaksu maksetaan ensisijaisesti kertamaksuna verkkokaupassamme, Kausimaksu tulee olla maksettuna kauden kahden ensimmäisen viikon aikana. Tarkka määräpäivä ilmoitetaan aina erikseen kunkin lukukauden alussa. Oppilas on vastuussa siitä, että maksu suoritetaan oikein. Tanssikoulu korjaa mahdollisen virheellisen maksun verkkokaupassa ja tarvittaessa lähettää puuttuvasta osasta laskun, johon lisätään laskutuslisä.

Kausimaksun voi erillisestä pyynnöstä toimistolle maksaa myös laskulla tai jaksoittain. Jaksoittain maksavan kausimaksu jaetaan kolmeen osaan. Pyyntö tulee lähettää kirjallisesti sähköpostilla. Laskut lähetetään sähköpostilla oppilaan antamaan sähköpostiosoitteeseen ja alla 18-vuotiaiden huoltajan sähköpostiin. Kustakin laskusta peritään laskutuslisä 5 euroa. Osittain maksettu lasku katsotaan myöhästyneeksi. Myöhästyneet maksut siirtyvät automaattisesti perintään. Perinnästä vastaa Svea Perintä.