Lajikuvaukset

Baletti

Aikuis- ja alkeisbalettitunneilla harjoitellaan baletin perustekniikkaa tangossa ja keskilattialla. Tunnilla tehdään myös tanssillisempia sarjoja ja harjoitellaan esiintymistä. Tunneilla keskitytään erityisesti vartalon oikean linjaukset ja aukikierron löytämiseen. Klassisen baletin perustaidot ovat olennaisen tärkeitä taitoja kaikille tanssinharrastajille. Varusteiksi suositellaan vartalonmyötäisiä treenivaatteita sekä pehmeitä balettitossuja. Tunnit sopivat mainiosti jo tanssia harrastaneille sekä vasta-aloittelijoille.

Commercial

Commercial dance -tunneilla yhdistellään vauhdikkaasti eri tanssilajeja ja tehdään erilaisia tanssisarjoja musiikkivideoiden tyyliin. Tunneilla pääpaino on esiintymistaidon kehittämisessä sekä koreografioissa tanssin perustekniikan kehittyessä tanssimisen ohessa. Commercial dance sopii loistavasti myös aloittelijoille. Tunnille voi ottaa mukaan sisälenkkarit.

Dance Mix

Dance Mix on tanssitunti, jossa tutustutaan eri tanssilajeihin opettajan oman taustan ja kokemuksen mukaan. Tyyleinä voi olla mm. hip hopia, jazzia, discoa, latinalaistansseja, nykytanssia ja showtanssia. Tunneilla tutustutaan myös improvisaatioon ja läsnäoloon lavalla.

Jumps & Turns & Dance Acrobatics

Koulutusryhmäläisten ja muiden tanssiharrastajien tanssitekniikkatunti. Nimensä mukaisesti tunnilla keskitytään tanssitekniikan perusliikkeisiin, kuten hyppyihin ja piruetteihin. Tunnilla harjoitetaan myös erilaisia liikkuvuutta ja voimaa kehittäviä akrobatialiikkeitä. Tunti on tarkoitettu tukemaan muuta tanssiharjoittelua.

Ladies Style Salsa

Ladies Style Salsa -tunnilla harjoitellaan naisellista käsien ja vartalon liikettä kuubalaisessa salsassa. Tunnilla tehdään tekniikkaharjoituksia, mutta pääpaino on viikoittain vaihtuvassa koreografiassa. Jalkineina voi käyttää tanssikorkkareita (muistathan korkosuojat) tai olla paljain jaloin.

Lastentanssi

4-6-vuotiaille lapsille suunnattu tunti, jolla harjoitellaan tanssin ja liikunnan perusasioita lapsille sopivaan tyyliin. Tunnit ovat täynnä tanssia, temppuilua ja iloista meininkiä. Tunneilla tutustutaan tanssin eri osa-alueisiin ja pyritään kehittämään lapsen motoriikkaa, rytmiikkaa ja tasapainoa sekä oman kehon hallintaa. Tärkeässä osassa myös lapsen kehonkuvan ja itseluottamuksen vahvistaminen sekä ryhmässä toimimisen harjoittelu.

Nykytanssi

Nykytanssitunneilla harjoitellaan virtaavaa, jatkuvaa liikettä sekä ilmaisua tanssitekniikkaa unohtamatta. Tunneilla tutustutaan liikkeeseen oman kehon kautta, tehdään lattiatekniikkaa ja lattianpoikki -harjoituksia hyödyntäen erilaisia tapoja liikkua. Tunneilla tutustutaan myös improvisaatioon ja läsnäoloon lavalla.

Reggaeton

Hulvaton, suuressa suosiossa oleva latinotanssilaji, jossa pääsee heittäytymään rytmin ja fiiliksen vietäväksi! Tunneilla harjoitellaan vartalon monipuolista käyttöä, reggaetonin tekniikkaa, tehdään tanssisarjoja.

Salsa & Reggaeton

Vauhdikas tanssitunti, jolla treenataan tanssitekniikkaa unohtamatta liikkeen rentoutta ja tanssiin heittäytymistä. Tunneilla tehdään lisäksi joka kerta erilaisia tanssisarjoja, joissa yhdistyvät salsan ja reggaetonin tekniikat.

Show

Showtanssi on monien eri lajien yhdistelmä, siinä voi olla vaikutteita jazzista, nykytanssista, musikaalitanssista, discotanssista ja streetistä. Tunneilla tanssien teemat vaihtuvat musiikin mukana, ja tunnit koostuvat lämmittelystä, keskilattiaharjoituksista, salin poikki liikkuvista sarjoista sekä itse koreografiasta. Tunneilla tehdään myös improvisaatioharjoituksia. Show on monipuolinen tanssitunti, joka sopii niin aloitteleville kuin kokeneimmillekin tanssijoille.

Show Jazz

Jazz- ja showtunneilla pohjataan jazztanssin perustekniikkaan. Tunti koostuu lämmittelyistä, tekniikkaosiosta, salinpoikki-harjoituksista sekä koreografiasta. Jazz-tunneilla pyritään tekemään sekä vauhdikkaita tanssisarjoja että lyyrisempiä koreografioita ja kehittämään tanssitekniikkaa, hyppyjä, jalanheittoja ja ilmaisua.

Show Salsa

Salsa on alunperin Kuubasta kotoisin oleva paritanssilaji, mutta sitä voi tanssia myös yksinään. Show Salsa tunnilla harjoitellaan tanssin perustekniikkaa sekä tehdään vauhdikkaita koreografioita, joissa salsaan lisätään show-mausteita.